TACCP är en metod för att bedöma sårbarhet med fokus på direkta hot, ofta ideologiskt motiverade. Det kan vara djurrättsaktivister som gör intrång hos en livsmedelsanläggning, sabotage av någon anställd osv.


Sensoriska produktbeskrivningar beskriver hur livsmedlet ska se ut, hur det ska lukta, smaka och vilken textur det ska ha.


Planering och utvärderingar av provkörningar vid produktutvecklingsprojekt. 


Hjälp vid märkning och certifiering av livsmedel.


Tolkning av livsmedelslagstiftning m.m.


Jag kan bistå med löpande kvalitetsarbete under arbetstoppar eller när det uppstått vakanser, t.ex. kan jag gå in som interim kvalitetschef vid behov. 

Felsökningar vid kvalitetsbrister


Kontrollprogram/provtagningsplaner och provtagningsprogram.


HACCP-, VACCP- och TACCP-planer
HACCP är en metod för att bedöma livsmedel och göra en plan för att minska/eliminera faror som kan förekomma.
VACCP är en metod för att bedöma sårbarheten hos ett livsmedel med avseende på ekonomiskt drivet livsmedelsfusk. Det kan vara t ex saffran som är utblandat med gurkmeja, eller extra virgin olivolja, som är helt vanlig olja, produkter som säljs som ekologiska fast de inte är det osv.

LEAN


Tidigare har jag arbetat som LEAN-manager och processutvecklingschef. Behöver ni analysera eller effektivisera era flöden och processer i verksamheten så hjälper jag gärna till. Steg ett är att konkretisera var i produktionen bristerna finns, därefter hitta lösningar, upptäcka samband och påverkan för att kunna förbättra flöden och på det sättet få bättre produktion och slutprodukt. 

HYGIEN

Jag gör även företagsanpassade utbildningar inom hygien och livsmedel.


REVISION

Behöver ni göra internrevision, eller har fått revisionsanmärkningar som behöver åtgärdas?

Jag har erfarenhet både från IP-standarden, BRC och FSSC22000. Jag kan utföra interna revisioner för alla dessa standarder. Jag hjälper även till med implementering av dessa.

Mera...



HÅLLBARHET

Livsmedelsproduktion har en omfattande påverkan på den lokala miljön, men också sett ur ett större perspektiv - de globala målen för klimatet. Näringsrika, närproducerade och närodlade alternativ är det mest hållbara. Säkra livsmedelssystem är av största vikt, men det kan finnas utmaningar. Jag hjälper er att reda ut begreppen och se över produktionen.

PRODUKTUTVECKLING

Är det dags att produktutveckla och bredda såväl utbud som produktion? Jag kan vara stöd och bollplank när det kommer till att ta fram nya livsmedel, säkra tillverkningsprocesser och undersöka marknaden.

Kontakta mig


Beskriv kort vad du vill ha hjälp med, så kan vi komma i kontakt och boka ett första konsultationsmöte. Mitt upptagningsområde sträcker sig över hela Östergötland, men även andra delar av landet.


 
 
 
 
 
unsplash